fbpx

Minilager som ekstra bod

Ikke plass til bilen i garasjen? Har du gitt opp å komme inn i boden? Flere og flere ser behovet for ekstra lagringsplass og leier derfor et minilager som ekstra bod.

Flere ting, mindre plass

Vi bor mindre og mindre, tettere og tettere. Samtidig har vi rekordmange gjenstander. Ikke bare har vi ett par ski, vi har skøyteski, fjellski, felleski og “vanlige” langrennski. Og de gamle skiene da, gjerne 3-4 par. Også var det staver, skisko, skismøring og annet utstyr uten at vi trenger å utbrodere det mer. Slik kan man fortsette å ramse opp alt som fyller garasjer og boder i de tusen hjem.

Bor tettere – har flere ting

Vi bor tettere og tettere, ikke bare i byene, men også på mindre tettsteder vil folk nå bo helt innpå hverandre. Samtidig skaffer vi oss stadig flere ting, og de fleste er gode på å kvitte seg med tingene sine, så sportsutstyr, dekk og andre gjenstander trenger et lager. Når leiligheter gjerne koster opp mot 100.000 kroner per kvadratmeter er det dårlig økonomi i å lagre ting inne i leiligheten fremfor å bruke den plassen til å bo. Behovet for ekstra lagringsplass har tvunget seg frem som en trend som vises i form av økende antall tilbydere av minilager i Oslo og andre storbyer.

Garasje full
Ser garasjen din slik ut kan det være en ide å leie et minilager som en ekstra bod.

Bod som minilager i Oslo

Tradisjonelt har nordmenn leid lager i forbindelse med mellomlagring av møbler og innbo ved kjøp av ny bolig og flytting. De senere årene har imidlertid mange valgt å leie en lagercontainer eller bod som et fast lager med langsiktig perspektiv. En forbrukerøkonom kunne nok pekt på flere årsaker – alt fra at nordmenn generelt har god økonomi, til høye boligpriser, små boliger, men også høyt aktivitetsnivå som gjør at mange har eksempelvis mye sportsutstyr.

Tips til leie av minilager:

  • Unngå å betale for mye. Trenger du egentlig et temperert lager, eller ville gjenstandene dine klart seg like fint i et kaldtlager i form av en lagercontainer? Prisforskjellen er stor.
  • Sørg for enkel adkomst til lageret. Å bære store gjenstander opp i etasjene inne i et lagerhotell er lite praktisk. Om du vil ha enkel adkomst for små og store ting, sørg for å få et lager på bakkenivå.
  • Lei et lager med adgang døgnet rundt alle dager. Hva om du skal på ferie og kommer på i siste liten at du må hente noe i lageret ditt? Da er det praktisk å kunne låse seg inn på egenhånd døgnet rundt, alle dager. Det gir deg friheten du behøver når du minst forventer det.
  • Er du klar for å leie 6 måneder eller mer? Om du forskuddsbetaler er det flere minilager-bedrifter som gir god rabatt for leie over lengre perioder. Ta gjerne kontakt med dem i forkant for å avtale en pris for langtidslagring.
  • 123 Minilager AS har døgnåpent minilager i Oslo og Akershus. Her kan du lagre møbler, innbo, dekk, varepartier eller annet i nye lagercontainer med enkel adkomst for bil og tilhenger. Vi har rabatt ved langtidsleie av lager.